Цецка Цачева откри благотворителен великденски базар в Никопол

Събраните средства ще бъдат дарени на Защитените жилища в село Драгаш войвода

Цецка Цачева откри днес сутринта благотворителен великденски базар на тестени и захарни изделия в Никопол, информират от пресцентъра на НС.

Председателят на парламента определи като добра инициативата да бъде организирано благотворително изложение-базар на български традиционни тестени и захарни изделия, характерни за населените места в общината. Цачева поздрави организаторите за идеята и благодари на кмета на Община Никопол Валерий Желязков и на общинската администрация за сътрудничеството при нейното реализиране.

"В навечерието на Великден не трябва да забравяме нашите съграждани и сънародници, към които съдбата не е била благосклонна и които имат нужда от нашата съпричастност и подкрепа", посочи тя. "Надявам се всички да откликнем и със събраните средства да допринесем към това, което държавните институции и общинските власти правят за хората, които са в риск или в нужда", допълни Цачева.

На откриването на благотворителния базар присъстваха депутати, представители на местната власт и жители на селища от община Никопол. Събраните от благотворителния базар средства ще бъдат дарени на Защитените жилища в село Драгаш войвода.