Великденско хоро извиха в НУ "Христо Ботев"

Поредица от инициативи в плевенското училище

В НУ „Христо Ботев” – Плевен се проведе традиционния Великденски базар. С много приятни емоции и голям ентусиазъм учениците подготвяха красиви предмети и домашно приготвени изкушения, на които след това с удоволствие се наслаждаваха.

По случай световния „Ден на Земята”, честван от над 7 милиарда души, учениците от Клуб „Млади възрожденци” към НУ „Христо Ботев” – Плевен с ръководител Светлана Михайлова, поеха инициатива да почистят парка около Къща-музей „Цар Освободител Александър ІІ”. Целта е да се даде пример на всички хора, как да опазим планетата Земя и да защитим заедно околната среда. С добро настроение и повдигнат дух, децата се справиха прекрасно.

Една седмица след отличното си представяне на Детско-юношеския конкурс „Фолклорни приумици” – гр. Червен бряг, славейчетата от НУ „Христо Ботев” – Плевен с ръководител Венера Василева, завоюваха поредните си награди. Второкласничките Сиана Бешкова и Симона Бецова се пребориха с над 60 участници от почти всички училища и детски градини в Плевен и спечелиха втора и трета награда в Конкурса за деца изпълнители на народни песни, посветен на 75 годишнина от рождението на оперната прима Гена Димитрова.

Поредна инициатива, насочена към обогатяване на природата и опазване на околната среда е участието в играта „100 НА 100 ДОБРО“, в която по регламент може да участва всеки клас или група от всички училища, читалища и детски градини в страната. Победителите се определят на база брой гласове в интернет. НУ „Христо Ботев“ е единственото класирано училище в област Плевен с 8 излъчени победители. Всяко дете ще получи по едно от спечелените дръвчета, което ще може да засади на избрано от него място, така всяко дете с помощта на своите близки ще има възможността да се почувства значимо.

Директорът Цветелин Горанов поздрави всички ученици за проявената инициативност, за постигнатите високи резултати на всички математически състезания и творчески конкурси и им пожела много бъдещи успехи. За финал в двора на училището се изви празнично хоро.