Пъстър благотворителен Великденски базар зарадва плевенчани на Велики Четвъртък

Инициативата бе на ЖЕНИ ГЕРБ - Плевен

Плевенчани подкрепиха Великденското благотворително ателие на ЖЕНИ ГЕРБ – Плевен. Инициативата се провежда за втора поредна и този път бе насочена към подпомагане на двама абитуриенти от Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" и Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен.

На щандовете на Великденското благотворително ателие бяха показани ръчно изработени сувенири, картички, украси, рисувано стъкло, картини, глинени плочки и висулки, вдъхновени от най-светлия Християнски празник. Силен интерес предизвикаха двата щанда на професионалните гимназии – по туризъм и по ресторантьорство, търговия и обслужване. Те грабнаха посетителите с вкусни и оригинални тестени изделия, козунаци и оригинални шоколадови яйца. Карвинг изкуството също бе показано на тези два щанда.

Подкрепата си за благородната идея дадоха също Арт школа „Колорит”, Дневния център за възрастни с увреждания, школата по керамика при Центъра за работа с деца, начално училище „Христо Ботев“ и читалище „Христо Ботев” и др.

Изненада за най-малките е Великденската работилница за боядисване на яйца. Тя бе поверена на Младежи ГЕРБ.