Плевенски деца се трогнаха от съдбата на страдащи животни (Снимки)

Млади плевенчанки основаха НПО "Animal help", срещнаха подкрепа от ученици

Прекрасни плевенски деца организираха благотворителна кампания в училище, за да подпомогнат дейността на сдружението "Animal Help - Pleven". Идеята е дошла от Марк - деветокласник от ГПЧЕ. Той събрaл свои приятели и съученици, разказвайки за организацията. Собственоръчно изработил кутия за дарения, с която минал по класовете. Със събраните средства закупили храна, лакомства и играчки за обитателите на дома.

"Animal Help - Pleven" е организация, основана през февруари тази година от две млади момичета - Валерия Георгиева и Кристина Павлова, които много обичат животните. Дейността им стартира преди година като доброволци, а впоследствие взели решение да регистрират собствено сдружение, за да имат възможност да разпространят тази дейност и така да могат да помагат на още животни, разказаха те за Plevenutre.bg.

"Страхотно е, че тези деца са се трогнали от съдбите на страдащи животни и на тази крехка възраст са обединили усилия, за да помогнат! Те напълно съзнават колко е труден живота на бездомното куче в България и отделиха от джобните си в името на каузата! Родителите им трябва да се гордеят с тях - те са бъдещето на България! Ние и нашите слънчица сме им безкрайно благодарни за прекрасния ден изпълнен с много емоции и смях", споделиха още Валерия и Кристина.

За контакти с НПО "Animal help": 0876250597-Валерия 0886625230-Кристина

Ако някой иска да помогне, може да го направи на посочената банкова сметка или като се свърже с тях лично:
IBAN: BG36PIRB80771605600017
BIC: PIRBBGSF
Пиреос Банк България АД,

PayPal: [email protected]