Шампионско посрещане за героите от Спартак (Видео)

Плевен приветства победителите с песни и емоции

Героите от баскетболния Спартак бяха посрещнати по шампионски в Плевен след успеха над Берое в Стара Загора със 79:73. Припомняме, че победата ги класира на полуфинал в НБЛ, където ще срещнат тима на Балкан (Ботевград).

Най-верните запалянковци на тима се събраха малко след полунощ пред хотел “Балкан”, за да посрещнат и поздравят селекцията на Александър Дяковски. “Винаги верни” получиха като поздрав играчите на Спартак от своите почитатели още щом слязоха от превозните си средства, пише bball.bg.

"В този отбор съм от 1998 г. и това за първи път се случва. Благодарим ви за подкрепата през цялата година. Тези момчета направиха възможно това да се случи”, сподели развълнуваният треньор Александър Дяковски, който получи топла прегръдка от своя баща Любомир.

“Не знам какво да кажа. Не сме очаквали подобно посрещане. Единственото, което ми хрумва е да ви споделя, че ние играем за вас”, обясни един от героите за плевенчани Димитър Маринчешки, който грабна 17 борби в Стара Загора и отбеляза 17 точки.

Овациите за силно представяне и възгласите “MVP” бяха отредени за гарда Герасим Николов, който се отличи с 23 точки в третия мач срещу Берое.