Сдружение "Справедливост" стартира кампания "Да запазим вярата си!"

Целта е да бъдат събрани средства за ремонт и реконструкция на храм "Света Троица" в Плевен

В Плевен бе даден старт на дарителска кампания "Да запазим вярата си!", организирана в памет на Владислав Горанов, Цветелина Таслакова и Николай Менков, загинали в автомобилна катастрофа на 5 май 2014 г., и в памет на всички загинали деца. Кампанията се организира от Сдружение "Справедливост", съвместно с църковното настоятелство на храм "Света Троица" в Плевен. Целта е да бъдат събрани средства за ремонт и реконструкция на храма. Нужни са сто хиляди лева за пълноценната му реставрация.

"Амбицията ни не е да съберем няколко хиляди лева и да ремонтираме само една част, а искаме всичко да бъде свършено. Правим го в памет на децата ни. Молим хората да ни подкрепят, за да запазим родовата памет. Нека съберем парите сега, а не да чакаме утре някой да го направи. Беше по-лесно родителите на починалите деца да извадим парите и да ги съберем, но избрахме по-трудния начин, да организираме кампания", каза адвокат Галя Горанова - майка на загиналия Влади Горанов, член на УС на Сдружение "Справедливост".

Със средства от дарения преди време е стартирала реставрация на стенописите, а през настоящата година е завършена реставрацията на дърворезбата на владишкия трон. Храмът обаче се нуждае от реставрация на иконописите на южната стена и купoла, на икони, отоплителна инсталация, от нов под, ремонт на фасадата, подмяна на дограма, подмяна на осветлението, закупуване и монтиране на стълбищен платфорен подемник за хора с увреждания и др.

Банковата сметка е в Уникредит банк:

Bank BIC: UNCRBGSF

Сметка: BG 71 UNCR 7000 1522 599 062

Сдружение "Справедливост"

Парични средства могат да се дарят и в храм "Света Троица" в специално поставените кутии.