Среща-разговор под надслов "На учителя с любов" проведоха в СОУ "Иван Вазов"

Гост на мероприятието бе госпожа Геновева Димитрова, дългогодишна учителка

На 17 май шестокласниците от „б” паралелка, с класен ръководител госпожа Валентина Тишкина, инициираха среща-разговор под надслов „На учителя с любов”, информират от СОУ "Иван Вазов". Тя бе посветена на най-светлия български празник 24 май – Ден на славянската писменост и българската просвета и култура. Гост на мероприятието бе госпожа Геновева Димитрова, дълги години учителка в СОУ „Иван Вазов”.

Възпитаничките на госпожа Тишкина запознаха аудиторията с букет от красиви стихотворения на известни български творци, с които показаха любовта към своите преподаватели - хората, които запалват искрицата на мъдростта в сърцата им и им разкриват безширните хоризонти на знанието.

Но да си учител не е лесно – това е професия, която изисква разбиране, безгранично търпение и безкористна любов. Това разкри и госпожа Геновева Димитрова. Шестокласниците имаха възможността да й зададат различни заинтригуващи въпроси, да я попитат за методите й на преподаване и дори за минали забавни случки от нейната дейност. Тя сподели, че за нея да си учител не е просто професия, а сбъдната мечта, в която децата не са единствено ученици, а нейни рожби. Учителствуването й донася удоволствие, а класната стая – спокойствие и удовлетворение: ”Със затварянето на вратата, затварям вратата отвън, затварям всички проблеми и беди.”