Момчето с мъжко сърце на 25

Шампионът Михаил Христов празнува рожден ден днес

Параолимпиецът Михаил Христов днес празнува своя 25-ти рожден ден. Сърцатият атлет е сред малкото личности у нас, които събуждат по толкова мащабен начин симпатии и положителни емоции.

С Мишо сме израснали заедно в един квартал в Плевен, гонили сме се, играли сме какво ли не като малки. После стана инцидентът, при който изгуби ръцете си. Едва 14-годишен. Но момчето показа мъжко сърце....

Години след това той се появи по медиите, а историята му трогна всички. Да се пребориш със себе си - няма по-голяма победа в този живот. Точно той, животът, пък отново ни събра под някаква форма и към днешна дата имам огромното удоволствие да следя спортната му кариера, да се радвам на всеки негов успех и да пиша за него. Защото той го заслужава.

Днес Михаил Христов става на 25 години. Това се случва в навечерието на участието му на Европейското първенство в Италия, след което пък идва предизвикателството на Игрите в Рио Де Жанейро, където ще стискаме палци да чуем националния химн в негова чест. Михаил може! Михаил знае как! Михаил ще го постигне! Всъщност той вече постигна достатъчно. Но сърцето на шампиона е непримиримо. А той е доказан шампион. Както в живота, така и в спорта.

Честит рожден ден, Мишо!