Емоция, зрелище и здрави битки в първото издание на турнира "Александър Владимиров"

Боксьорите на БК "Мизия 80" станаха отборни шампиони

Отлични впечатления остави сред любителите на бокса в Плевен първото издание на турнира "Александър Владимиров". Около 60 боксьора се включиха в надпреварата, провела се в спортната зала на Медицинския университет в периода 19-21 май.

На ринга се качиха голяма част от най-талантливите състезатели на родния бокс, като всичко до един се раздадоха докрай и създадоха очакваната порция адреналин за феновете.

В отборната надпревара безспорни лидери станаха бойците на световния шампион Александър Владимиров от БК "Мизия 80". Те се отчетоха с общо 26 медала /6 златни, 16 сребърни и 4 бронзови/. Втори останаха боксьорите на Локомотив (София) с 10 отличия, а трето място зае тимът на Локо (Русе) с осем медала.

Абсолютното зрелище на турнира бе битката между плевенчанина Симеон Наковски и представителя на ЦСКА Кирил Русинов. Двамата боксьори направиха здрав мач под бурните възгласи на публиката, която мощно окуражаваше Наковски. Бойците не спираха да си разменят удари и изстискаха най-доброто от бокса. Победата от атрактивния мач в крайна сметка отиде при Русинов след 2:1 съдийски гласа, но публиката изпрати с аплодисменти своя любимец от БК "Мизия 80".

"Поздравяваме всички момичета и момчета за волята и за жаждата за победа, които показаха тези два дни на ринга в Плевен. Ние се гордеем с вас и знаем, че занапред ще има още много големи успехи", коментираха от БК "Мизия 80".