Деси Добрева зарадва червенобрежани с концерт

Разнообразна програма радваше жители и гости на града навръх 24 май

Разнообразна програма радваше жители и гости на Червен бряг по повод 24 май – Ден на славянската писменост и култура, информират от местната управа.

Празникът започна още в ранни зори на градския площад с гостуващите в града представители на Сдружение „Бащино огнище“ и прочулото се в последните месеци "Пътуващо читалище". Ивайло Шопски, чиято е идеята за преобразяването на автобуса и превръщането му в музей, заедно с екипа си, предадоха своя урок по родолюбие на мало и голямо. Всички разходи по транспорта на Пътуващото читалище на ‘Бащино огнище’ бяха покрити от общинските съветници Георги Максимов, Петьо Максимов и Йотко Петков.

Празничната програма продължи в препълнената зала в НЧ ‘Н.Й.Вапцаров’ . Участие в нея взеха местни състави, които изпълниха „Върви народе възродени“ и „Моя страна, моя България“. По стара традиция бяха наградени с плакети и грамоти учители, ученици и дейци от общината.

Концертът продължи със специалното участие на гост изпълнителката Деси Добрева, която на няколко пъти успя да накара публиката да стане на крака.

Преди участието си певицата успя да посети и пътуващото читалище на „Бащино огнище“ и поздрави хората, които са реализирали тази идея. Може би новият проект на талантливата певица заедно с автобусът музей ще са дали началото си в Червен бряг.