Брилянтен старт за Невяна Владинова на Световната купа в София!

Плевенчанката се класира за финалите на обръч и на топка

Плевенчанката Невяна Владинова е на шеста позиция със сбор от 35.850 точки във временното класиране в многобоя на Световната купа в София след първия състезателен ден. Нашето момиче вдигна зала "Арена Армеец" на крака с чудесните изигравания на съчетанията с топка и обръч. Тя получи оценка от 18.100 за обръч, което я класира на финала с пета по сила оценка на този уред. На топка Владинова също игра отлично и получи оценка от 17.750 точки и се класира за финалите с шеста оценка.

Втората българска представителка Катрин Тасева също игра много силно и намери място в топ 10 в многобоя след първия състезателен ден като събра сбор от 35.150т. Тасева получи оценка от 17.500 на обръч и е първа резерва на финала, а чудесното изпълнение на съчетанието с топка и оценка от 17.650 т. я класира с осма оценка за финала в неделя.

След първите два уреда във временното класиране за многобяй води Анна Ризатдинова от Украйна с 34.700т. втора е Яна Кудрявцева от Русия , която събра сбор от 37.300т.На трето място е корейката Йон Джае Сон със сбор от 37.200 т. Това информираха от БФХГ.

В събота надпреварата в многобоя при индивидуалистките продължава със съчетанията на бухалки и лента от 14.00 часа. Първи ще играе потокът на Невяна, като нашето момиче е с номер 8.