Кметът поздрави малките шахматисти по повод днешния празник

Георг Спартански разряза празничната торта, от която всяко дете получи по парче

Кметът на Община Плевен Георг Спартански поздрави по повод днешния Международен ден на детето участниците в Държавното индивидуално първенство по шахмат, на което Плевен е домакин. Децата и родителите им се събраха в Актовата зала на Общината на тържество, информират от пресцентъра на местната управа.

"Искрено ви завиждам за трите месеца ваканция, които ви очакват, както и за вероятно вече планираните от родителите ви пътувания до планина, море или гостуване при баба и дядо. Не се съмнявам и че с шаха се справяте отлично - игра много древна и само за умни хора. Господ ви е дал талант, който трябва да развиете за радост и на вашите родители. Радвам се, че сте гости на Община Плевен и на града ни и се надявам, че ще запазите хубав спомен. Важното е да следвате мечтите си с душа и сърце, защото само тогава нещата се получават. Пожелавам ви да бъдете живи и здрави, успешни, да бъдете добри хора, защото това е най-важното. Весела ваканция и честит празник на всички деца!”, пожела г-н Спартански.

След това под нетърпеливите погледи на участниците в първенството той разряза празничната торта, от която всяко дете получи по парче.

Държавното първенство ще продължи до 2 юни, а на 3-и и 4-и е надпреварата по ускорен шах и блиц.