Плевенчанинът Марио Петров ще се бие на 9 юни в Лондон

Възпитаникът на спортното училище ще излезе в двубой срещу англичанина Джордж Яго

Плевенчанинът Марио Петров ще е сред бойците на грандиозна професионална боксова гала вечер, която ще се проведе на 9 юни в Bethnal Green/York Hall, Лондон. Възпитаникът на спортното училище в града на Панорамата ще се качи на ринга за сблъсък с британеца Джордж Джейго. Битката им ще бъде в категория до 68 кг.

Припомняме, че 28-годишният Марио имаше мач през април, когато се би пред 18 000 зрители в легендарната зала O2 Arena (Millenium Dome). Петров загуби тогава от Тед Чийзман в една изключително мъжка битка. През февруари пък постигна победа на друга гала вечер - срещу непобедения до този момент Мат Бътлър.

В момента боецът от Плевен живее и тренира в Англия, като за неговите интереси на профи ринга се грижи Майки Елиът, а тренировките му са под ръководството на Йън Бърбейдж. Това ще бъде негов седми двубой при професионалистите, след като направи дебют в началото на 2015-та. Плевенчанинът има в актива си две победи до този момент и е амбициран да постигне третия си успех следващата седмица.

"Гала вечерта ще бъде наистина голяма, ще има и директно телевизионно излъчване от английската TV Box Nation", сподели Марио Петров за читателите на Plevenutre.bg. "Яго е прав гард. Очакванията ми са да се представя добре и да зарадвам всички българи. Тренирам здраво. В последните близо два месеца възстановявах, тренирах, работех... Не беше лесно да съм толкова далеч от ринга, но се справих и съм готов", каза още боксьорът от Плевен.