Делото за катастрофата, при която загина ученичката Ванина продължава на 7 юни

Това информираха от пресцентъра на съда

Делото за жестоката катастрофа, при която загина ученичката Ванина Трифонова ще продължи следващата седмица. Заседанието е насрочено за 7 юни от 10,00 часа. Това информираха от пресцентъра на съда.

Припомняме, че в началото на февруари бе проведен разпит на явилите се свидетели, както и беше изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебна автотехническа експертиза. Съдът назначи тройна съдебна автотехническа експертиза, като с оглед изготвянето й делото бе отложено. Впоследствие в края на март последва ново отлагане - заради неявяване на единия от съдебните заседатели поради служебна ангажираност.

Миналото лято Окръжна прокуратура - Плевен внесе обвинителен акт срещу 18-годишната Симона Динкова за убийство по непредпазливост. Ходът на делото бе даден през ноември. Според прокуратурата обвиняемата е управлявала лекия автомобил в нарушение на правилата, установени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) – шофирала е в населено място със скорост над 69 км/ч. при ограничение 50 км/час.