Отличници! Първо място за смесен хор "Звъника" в задачата "Песни на ABBA"

Големият финал в "Игра на хорове" е на 17 юни, а последната задача - "Песни на Емил Димитров"

"Песни на ABBA" се наричаше деветата задача в "Игра на хорове". Поставената от Евгени Димитров - Маестрото задача определи смесен хор "Звъника" да подготви песента "Chiquitita".

Слънчеви, усмихнати и с много настроение, възпитаниците на Ваня Делийска се справиха чудесно с поредното музикално предизвикателство и отново бяха обсипани с бурни аплодисменти от публиката в студиото. Като "мило и въздействащо" пък определи изпълнението им Евгени Димитров. Годжи и Ивайло Вълчев също се изказаха ласкаво за това, което са чули.

Хор "Звъника" получи три шестици и събра общ бал 6. Същата оценка получи и ВА "Форитисмо". Така двата хора си поделиха първото място.

Във временното класиране лидер е ВА "Фортисимо" с 5.78, а плевенският хор е трети с 5,63, но е все по-близо до първото място.

Стана ясно, че големият финал в "Игра на хорове" ще е след 14 дни, а петте формации ще трябва да представят по две изпълнения тогава - песен на Емил Димитров и песен по техен избор. "Писмо на мама" на великия певец от Плевен ще представят "Звъника" на финала, а коя ще е другата песен, ще разберем на 17 юни.

Освен оценките на журито, решаваща роля за крайния победител след две седмици ще имат и зрителите.