Плевенчани се оплакват от лоши улици, пълни с дупки

Това бе основният проблем, поставен по време на приемната на народния представител Владислав Николов

Дупките по улиците в Плевен бе основният проблемът, който плевенчани днес поставиха на вниманието на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на редовната му приемна за граждани.

Родители се оплакаха от плачевното състояние на улицата до детска градина „Гергана” в ж.к. „Сторгозия”. По думите им превърналите си в кратери от последните дъждове дупки представляват опасност за движението, за пешеходците и съсипват автомобилите на хората. "Безотговорно е да се допуска това особено в непосредствена близост до детско заведение”, коментираха те. Гражданите на Плевен настояха за ремонт и на улицата до стария пазар на комплекс „Сторгозия”, който по думите им е в не по-добро състояние.

Работещи в индустриална зона за пореден път сигнализираха за наподобяващите „лунен пейзаж” пътища в района. Те посочиха ул. "Кара Колю" - една от най- натоварените улици, дълга около 300 метра и е като лунен пейзаж. Всяка година се кърпи и след това се отварят дупките, защото отдолу има павета. "В сухо време караме като на слалом. В дъжд обаче, пълни с вода, тези трапове стават трудно забележими и ни остава да се молим да не „скочим” в тях и да оставим полуоска, а след това да продължим пеша”, оплакаха се плевенчани.

Улицата пред блок 426 в ж.к.”Дружба” също се оказа проблемна. Тя е основна за блоковете 426,427,428 и е в окаяно състояние, според жители на квартала.