Плевенско "Ферари" се включи в грандиозното "Premium Rally" (Снимки)

Спорт

11-06-2016, 18:03

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Георги Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

И Плевен с участие на "Премиум Рали: София-Свети Влас"!

Стоян Томов зае лидерското място на точни времена и точна езда в първия ден на надпреварата

За четвърта поредна година стартира уникалното за България рали за супер автомобили "Премиум Рали София - Св. Влас". Над 30 мощни звяра мерят конски сили в оспорвана и зрелищна надпревара, а сред луксозните возила е и "Ферари" от Плевен /с екип Стоян Томов и К. Керин/.

Още в първия ден Стоян Томов демонстрира класа и не остави никакъв шанс на конкуренцията, заемайки първо място за точни времена и точна езда. Това се случи на 1000 км трасе, разпределено на няколко етапа. Сборният резултат на Томов от всички трасета го изпрати на върха.

В ралито участват Lotus Exige Cup R, Ferrari 458 Italia Spyder, Ferrari GTB Fiorano, Bentley Continental GT S, Porsche Turbo S Tech Art, Chevrolet Corvette C07, Mercedes SL500 Mille Miglia, Audi RS7 Dynamic+, OPC Unlimited Irmscher Edition и много други.

Маршрутът на "Премиум Рали София – Свети Влас" ще включва България и Гърция, като в Южната ни съседка към кордона от забележителни автомобили ще се включи и чуждестранен формат за суперколи.

Част от изпитанията, очакващи участниците, ще са най-бърза обиколка на писта, Драг, щафета, "точни езди" и скрити локации. Впечатляващият финал ще бъде в столицата на 13 юни.