Радослав Панталеев атакува квота за Рио, министър Кралев му пожела успех

Министърът на спорта се включи в последната тренировка на боксьорите преди олимпийската квалификация в Баку

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на боксовата федерация Красимир Инински се включиха в последната тренировка на мъжкия национален отбор по бокс преди олимпийската квалификация, която ще се проведе в Баку (Азербайджан) от 16 до 25 юни.

"Пожелавам Ви успех в предстоящата квалификация. Знам колко много сте работили и сега е време да материализирате положените усилия. Бъдете спокойни, вярвайте във възможностите си и аз съм сигурен, че нещата ще се получат и ще спечелите олимпийски квоти“, заяви Кралев.

Министърът допълни, че от догодина се планира български отбор да се състезава в WSB сериите, където вече се подвизаваха двама плевенчани - Детелин Далаклиев и Радослав Панталеев.

"За позиционирането ни в WSB сериите е от огромно значение колко квоти ще вземем в Баку. Участието ни в този формат се прави заради Вас – да натрупате по-голям опит и да получите по-добро заплащане за труда си. А повечето квоти ще аргументират участието на наш отбор в WSB сериите“, каза Кралев.

По предварителна информация АИБА планира форматът на боксовите мачове на следващата Олимпиада в Токио да бъде именно по регламента на WSB – 5 рунда по 3 минути.

Министърът показа отлична форма и добра техника по време на тренировката и изкара на високо темпо цялото занимание на националите.

България изпраща 9 боксьори на олимпийската квалификация в Баку - Тинко Банабаков (кат. до 49 кг) , Даниел Асенов (52 кг), Стефан Иванов (56 кг), Елиан Димитров (60 кг), Айрин Исметов (64 кг), Симеон Чамов (69 кг), плевенчанинът Радослав Панталеев (81 кг), Кристиян Димитров (91 кг), Петър Белберов (+91). Според регламента на турнира в категория до 49 кг. квоти получават първите двама, в категориите от 52 до 81 кг визи за Рио взимат първите петима, а в категориите до 91 и +91 кг на Олимпиада ще бъдат само победителите.

Националният ни отбор, начело със старши-треньора Хоел Солер Арате и помощника му Палми Ранчев, лети тази вечер за Баку, като преди състезанието проведе тренировъчни лагери в Куба, Турция и Дианабад.