Два часа и половина ще продължи финалната музикална битка в "Игра на хорове"

Плевенчани в готовност да подкрепят смесен хор "Звъника" този петък

Остават само три дни до финала на "Игра на хорове". Смесен хор "Звъника" и останалите 4 формации се подготвят усилено за шоуто този петък, 17 юни, а от екипът на "Шоуто на Слави" обявиха, че решаващата музикална битка ще е с продължителност два часа и половина - от 20.00 до 22.30 часа!

Припомняме, че журито постави две задачи на хоровете, които те ще трябва да изпълнят на финала. Първата задача е "Песни на Емил Димитров": Смесен хор "Звъника" при Център за работа с деца, гр. Плевен, ще се представи с песента "Писмо до мама"; Вокален ансамбъл "Фортисимо" към Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", гр. Бургас, ще изпълни песента "Моя страна, моя България"; Мъжки хор "Свети Иван Рилски", гр. Дупница, ще подготви "Нашият сигнал"; Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" ще изпълни песента "Ако си дал"; Хор към Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев", гр. Котел, ще се представи с песента "Арлекино“.

Втората задача е хоровете да подготвят песен по свой избор.

Решаваща роля за избора на победител в "Игра на хорове" ще имат и зрителите. По всяка вероятност по време на финала всички пред екраните ще могат да гласуват за любимия си хор, но подробностите ще разберем в петък. Още отсега обаче плевеначни са в готовност да подкрепят любимците си от "Звъника"