Занятие по гражданска защита се проведе в ПГСАГ "Никола Фичев" - Плевен

Занятието се водеше от помощник – директора инж. Светла Радомирска

На 13 юни в ПГСАГ "Никола Фичев" се проведе обща училищна тренировка по Гражданска защита - "Евакуация при земетресение" и комплексно занятие с десетите класове съгласно чл.36, ал.2, т.2 от Закона за защита при бедствия от 14 октомври 2011 година.

Беше подаден сигнал за бедствие. Всички ученици, учителите и обслужващ персонал се евакуираха от сградата за 2 минути. Занятието се водеше от помощник – директора инж. Светла Радомирска. След евакуацията се проведе комплексно занятие на три пункта: медико-санитарна защита водено от медицинската сестра Диана Ботева; пожарна безопасност водено от инж. Мина Кънова, учител в ПГСАГ Никола Фичев”; пункт обгазаване водено от ст. сержант Маргарит Цветанов Гатяжев инструктор по ЯХБЗ при УАГ „Георги Бенковски” гр. Долна Митрополия. Присъстваха и представители на ВО гр. Плевен.

При приключване на занятието беше направен анализ на работата в трите пункта и обсъдени показаните от учениците знания и умения за действия в екстремна ситуация, информираха от гимнзията.