ЦСКА вече е в Тетевен, чака Спартак

Спорт

15-06-2016, 11:07

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новият ЦСКА потвърди за контролата със Спартак, очакват 4000 зрители

Плевенският тим се събира за първа тренировка в петък

ЦСКА замина с 30 футболисти за първия си подготвителен лагер в Тетевен. От състава, спечелил Купата на България миналия месец, остават 10 играчи, а останалите са нови.

Сред новите попълнения са националът Станислав Манолев, който идва като свободен агент след като напусна Кубан (Краснодар), вратарят Георги Китанов от Черно море, Лазар Марин от Ботев Пловдив и Иван Минчев от Монтана.

Другите 16 нови носеха екипа на Литекс през миналия сезон. Това са Александър Конов, Рафа Перес, Пламен Гълъбов, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Густаво Кулма, Румен Руменов, Красимир Станоев, Никола Колев, Арсенио Нунеш, Диого Виана, Александър Георгиев, Кирил Десподов, Бьорн Йонсен, Милчо Ангелов и Георги Минчев.

Припомняме, че първата контрола на ЦСКА ще е с плевенския Спартак. Лагерът на "червените" ще продължи до 28 юни, като на 24-ти ще се състои и срещата със спартаклии, които пък се събират за първа тренировка в петък.

По неофициална информация няколко играчи напускат плевенския тим. На този етап няма яснота и около работата по селекцията. Подробностите вероятно ще бъдат обявени на 17 юни от наставника Диян Дончев, който ще води отбора и през новия сезон. Поне такива планове заяви финансовият благодетел на плевенчани Иван Динов преди броени дни.

Двубоят между ЦСКА и Спартак ще се играе на стадион "Георги Бенковски" следващия петък. Предстои да бъде обявен начален час, както и дали някоя телевизия ще се нагърби с излъчването на мача.

Очаква се на съоръжението в Тетевен да присъстват 4000 зрители, което е над максималния капацитет на стадиона.