Всички пред екрана - да подкрепим хор "Звъника" на финала в "Игра на хорове"!

Гласувайте за плевенските деца по време на предаването, а също така призовете своите приятели и познати да го направят

Тази вечер е финалът на музикалното шоу "Игра на хорове". Смесен хор "Звъника" и останалите 4 формации се изправят в решаваща музикална битка, която ще е с продължителност два часа и половина - от 20.00 до 22.30 часа в ефира на bTV.

Припомняме, че журито постави две задачи на хоровете, които те ще трябва да изпълнят на финала. Първата задача е "Песни на Емил Димитров". Смесен хор "Звъника" при Център за работа с деца, гр. Плевен, ще се представи с песента "Писмо до мама"; Вокален ансамбъл "Фортисимо" към Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", гр. Бургас, ще изпълни песента "Моя страна, моя България"; Мъжки хор "Свети Иван Рилски", гр. Дупница, ще подготви "Нашият сигнал"; Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" ще изпълни песента "Ако си дал"; Хор към Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев", гр. Котел, ще се представи с песента "Арлекино“.

Втората задача е хоровете да подготвят песен по свой избор.

Решаваща роля за избора на победител в "Игра на хорове" ще имат и зрителите. По време на финалния кръг всички пред екраните ще могат да гласуват за любимия си хор в сайта на "Шоуто на Слави", така че "Звъника" се нуждае от подкрепата на плевенчани тази вечер. Гласувайте за плевенските деца по време на предаването, а също така призовете своите приятели и познати също да го направят!

Припомняме, че до този момент "Звъника" изпълниха "Светът е за двама" на Мария Нейкова, "Set Fire to the Rain" на Адел, "Nesanica" на Тоше Проески, "Болен ми лежи Миле Попйорданов", "Земля в иллюминаторе" на група "Земляне", "Черната овца" на "Ахат", "Клетва" на "Щурците", "Ад и рай" на Слави, "Chiquitita" на АББА.

Временното класиране преди финала изглежда така:

1. Вокален ансамбъл "Фортисимо" – 5.78
2. Хор към НУФИ "Филип Кутев" – 5.74
3. Смесен хор "Звъника" – 5.63
4. Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" – 5.48
5. Мъжки хор „Свети Иван Рилски“ – 5.41