Вицеевропейският шампион Михаил Христов: Като цяло съм доволен, беше добър тест за Рио

"Поне с 30-40 см бях под това, което трябваше да реализирам", сподели лекоатлетът

Kaкто вече информирахме, Михаил Христов, стана европейски вицешампион на скок дължина от първенството в италианския град Гросето. Мишо постигна най-добрия си резултат за сезона, като преодоля 6.54 метра в своя 4-ти опит. Това му осигури и сребърния медал в група Т47. Победител стана Христос Кутулиас от Гърция, който скочи 6.63 метра, а трети се нареди Александър Субота от Беларус с 6.35 метра.

Ето какво сподели сърцатият параолимпиец от Плевен за нашите читатели:

"Като цяло съм доволен. Все пак е европейско първенство и тук се гледа повече класирането, не толкова резултата. Бях подготвен за доста по-големи скокове, но за съжаление, не знам точно какво, но ми изигра лоша шега.... Поне с 30-40 см бях отдолу спрямо това, което трябваше да реализирам. За златото може би не ми достигна малко повече хъс, малко повече адреналин", коментира Христов пред Plevenutre.bg.

"Европейското беше добър тест за Олимпиадата, тъй като видях и един от основните си противници - гръцкия състезател. В ранглистата няма промени. Чакаме в края на месеца да излезе официално кои ще бъдат 12-те скачачи в Рио, но има вероятност да отпаднат един или двама човека. На 28-и ще правим пресконференция с "Еврофутбол" точно по-тези въпроси, свързани с Олимпиадата, така че там по-подробно ще обясня за какво става дума и какви са очакванията за Рио", каза още Мишо, който преди Европейското бе на 10-то място в ранкинга.

"Иначе се чувствам добре. Връщам се утре в София и чакаме, за да видим дали да продължаваме да тренираме или да си вземем заслужена почивка", каза за финал параолимпиецът.