Защита на горските и земеделските земи от пожари през летния сезон - 2016

РДПБЗН – Плевен за поредна година провежда информационно – разяснителните кампании

В горещите летни месеци и с повишаване на дневните температури се създават предпоставки за възникване и бързо разпространение на пожари. Необходимо е стриктно спазване на специфични противопожарни мерки за опазване на земеделските земи, посевите, горите и имуществото на гражданите.

От РДПБЗН – Плевен за територията на област Плевен за поредна година се провеждат информационно – разяснителните кампании "СПРИ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ – НАУЧИ КАК" и "ПАЗИ РЕКОЛТАТА ОТ ПОЖАР".

"Приканваме местните органи на изпълнителната власт, медии, доброволни формирования, учебни заведения, неправителствени организации да популяризират специфичните информационни материали, графични карета, слоганите на кампаниите и анимирани флаш банери за опазване на земеделските земи и горските територии от пожари, които са публикувани на информационния сайт на ГДПБЗН – МВР www.pojarna.com. Апелираме към гражданите за спазване правилата за пожарна безопасност в горските и земеделски земи, както и за предприемане на адекватни действия при вече възникнали пожари", информират от пресцентъра на МВР - Плевен.