Гриша Ганчев гледа Спартак (Плевен) - ЦСКА

Очаква се стадионът в Тетевен да се пръска по шевовете и 4000 привърженици да подкрепят "армейците"

Както вече известихме, ЦСКА обяви свободен вход за първата си контрола от лятната подготовка срещу Спартак (Плевен) днес от 18:00 часа в Тетевен. "Армейците" призоваха чрез официалния си сайт привържениците да изпълнят докрай стадион "Георги Бенковски". Очаква се стадионът в Тетевен да се пръска по шевовете и 4000 привърженици на 31-кратните шампиони да присъстват на първата контрола.

Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев също почти сигурно ще изгледа срещата, пише "Тема Спорт". На проверката ще присъстват и всички ръководни фактори в клуба. 

Треньорът на ЦСКА Христо Янев ще пусне в игра две различни 11-торки в проверката срещу Спартак. През първото полувреме той най-вероятно ще заложи почти изцяло на футболистите, които бяха част от отбора през миналия сезон във В група. След почивката пък на терена ще се появят някои от играчите, дошли от Литекс, както и тези, преминали в ЦСКА от други отбори - Георги Китанов (Черно море), Лазар Марин (Ботев Пд), Александър Дюлгеров (Пирин Бл) и Иван Минчев (Монтана).

Спартак пък е с по-малко от седмица подготовка, тъй като започна тренировки едва в понеделник. Освен с недостатъчните занимания, спартаковци ще излязат и с некомплектован състав. Срещу амбициозния тим на армейците плевенчани ще противопоставят изцяло нов отбор. Той ще бъде съставен от около 15 млади играчи, които в момента са на проби в Спартак. Дебют се очаква да направи единственото ново попълнение до този момент - 20-годишният защитник Мартин Митев, който идва от Литекс.

В плевенския тим все още не са наясно дали ще участват във В група, или ще останат в Б, от която отпаднаха. Ако вторият ешелон се състои от 16 отбора, какъвто е първоначалният план, за Спартак има надежда, че ще остане в професионалния футбол. В противен случай ще участва в Северозападната В група.

Любопитен детайл е, че в Спартак е бившият нападател на ЦСКА Григор Долапчиев (22 г.), който вкара 7 гола в 12 мача през пролетта. В ЦСКА пък са юношите на плевенчани Преслав Йорданов и Момчил Цветанов.