Нови два отбора ще бъдат официално добавени във Втора лига

БФС все още няма решение за Спартак (Плевен)

Нови два отбора ще бъдат официално добавени в новосформираната Втора лига от БФС идната седмица, съобщава БТА. Става въпрос за двата тима, които завършиха на вторите места в Западните "В" групи. Витоша (Бистрица) остана подгласник на ЦСКА в Югозападната "В" група, а Ботев (Враца) изостана след Етър (Велико Търново) в Северозападната. И двата отбора са били поканени от БФС и са дали положителен отговор. Врачани и бистричани вече водят подготовка за новия сезон, очаквайки формалното потвърждаване на мястото си в новата "Б" група.

БФС все още няма решение със Спартак (Плевен), тъй като не е ясно какво ще се случи с преименувания на ЦСКА (София) отбор на Литекс. Ако ЦСКА е в Първа лига, то има заявен втори отбор за Втора. При този случай правната комисия трябва да разгледа и ситуацията с Литекс 2, който би трябвало да изпадне, ако изпада първия тим на Литекс.

Ако и плевенчани бъдат официално оставени във втория ешелон, то втората дивизия на България става за момента с 13 отбора. Както се знае, Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна), Светкавица (Търговище) и Розова долина (Казанлък) отказаха предложенията да се изкачат в професионалната втора лига. От Каварна мотивираха отказа си, че Втора лига не е достатъчно икономически рентабилна за отборите заради липсата на приходи и многото разходи.