Момичетата на ФК Гунди (Плевен) с трето място на футболния фестивал в Казанлък!

За най-добра вратарка на турнира бе избрана Теменуга Георгиева от плевенския клуб

Отлично представяне на ФК Гунди (Плевен) във финалния футболен фестивал за девойки до 15-годишна възраст, който се проведе този уикенд на стадион Севтополис“ в град Казанлък! Близо 200 момичета взеха участие в надпреварата.

В състезанието се включиха 12 отбора от различни градове на страната, като всички разходи по настаняването, изхранването на тимовете и организацията на мачовете бяха поети от Българския футболен съюз, като част от "Програмата за развитие на женския футбол".

Надпреварата се проведе в две фази. В първата тимовете бяха разделени в четири групи от по три отбора, а във втората дойде време за елиминациите и мачовете за място.

Възпитаничките на Сотир Пецанов победиха Ж.Ф.К. Варна (Варна) с 4:0 и Ф.К. Царско село (София) с 3:0 в груповата фаза на турнира и безапелационно заеха първото място. На полуфиналите отстъпиха с 0:3 на "Екомет 90", а в мача за 3-4 място надвиха Берое с 1:0.

Тимът на "НСА" спечели Фестивала, след като надигра на финала "Екомет 90" с 1:0.

Официални гости на събитието бяха президентът на Аматьорската футболна лига – Румен Вълков и главният секретар на АФЛ – Александър Шатровски, които наградиха отборите.

В края на надпреварата част от участничките бяха отличени с индивидуални награди. За най-добра вратарка на турнира бе избрана Теменуга Георгиева от Ф.К. „Гунди“