Плевенчани са на първите две места в класацията на Forbes - "Топ 70 на българските знаменитости"

Други двама от града на Панорамата и двама от Червен бряг също попаднаха в подреждането

За първи път в българската класация на Forbes – Топ 70 на българските знаменитости, челното място принадлежи на шоубизнеса, а не на спорта. Причината за това е Маги Халваджиян, който през последната година отново продуцираше някои от най-рейтинговите проекти на Нова телевизия, а от няколко месеца развива и сериозна филмова дейност в световен мащаб.

За четвърта поредна година класацията на Forbes отличава звездите, успели да превърнат изкуството си в бизнес. Измерват се успехите само през последната година – от август 2015 г. до юли 2016 г.

Роденият в Плевен Маги Халваджиян се определя като практичен човек, който започва с малки проекти и инвестиции, докато "машината се завърти". Така преди години започва да снима видеоклипове на български музиканти – един, два, десет, докато в един момент бройката надхвърля 500. После идват рекламите и предаванията. Първоначално по-малки и с по-нисък бюджет, докато постепенно не стига до хитовите продукции в праймтайма на националните телевизии. "Стигнахме таван, който от няколко години се опитвам да пробия, но, за съжаление, няма накъде повече", казва Халваджиян в ексклузивно интервю за новия брой на Forbes, който е вече на пазара.

Маги Халваджиян пред Plevenutre.bg – за X Factor, Плевен и истината за успеха

На втора позиция в класацията на Forbes е друг плевенчанин - Слави Трифонов, който през септември 2015-та напълни стадион "Васил Левски", а месеци след това и зала "Уембли" в Англия като част от европейското турне на Ку-ку бенд. Успоредно с това шоуменът издаде и автобиографичната си книга "За мен е чест".

На седма позиция в класацията на Forbes България е видният червенобрежанин Любо Нейков. Друг известен българин от Червен бряг - Ники Кънчев, е поставен на 30-то място. Поп певецът от Плевен - Любо Киров, е на две позиция зад водещия на "Стани Богат".