Училищни директори си дават среща по проблемите на образователната интеграция

Животът

03-07-2016, 14:00

Снимка:

Амалипе

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът ще отчете програмата „Всеки ученик ще бъде отличник”

Над 120 участници от училища по програмата "Всеки ученик ще бъде отличник" ще вземат участие в директорска среща на 5 и 6 юли в "Интерхотел" - Велико Търново, съобщиха от Център за междуетническа толерантност „Амалипе”. Събитието е по повод приключването на първата година от изпълнението на "Всеки ученик ще бъде отличник" в училища на национално ниво.

Участниците в срещата ще могат да споделят натрупания опит за този период, с какви предизвикателства са се сблъскали и какви са постигнатите успехи в училище. По време на срещата ще бъдат дискутирани и предизвикателствата на новия Закон за предучилищното и училищно образование на МОН в контекста на дейностите ни.

В заключителните сесии на втория ден на събитието ще бъдат обсъдени възможностите за планиране и финансиране на дейностите през следващата 2016/2017 учебна година, както и представянето на работата по тях.

Програмата "Всеки ученик ще бъде отличник" предвижда разширяване на училищната мрежа до 210 училища за следващата учебна година. В събитието ще участват представители на училищата от селата Гърмен - обл. Благоевград, Зелена морава - обл. Търговище, Кукорево - обл. Ямбол и други, които са мотивирани да станат част от мрежата на "Амалипе".

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия