Побратименият с Плевен Ростов на Дон се подготвя успешно за Световното по футбол

С бързи темпове се строят нови хотели, ремонтират се пътни артерии и фасади на сгради

Побратименият с Плевен вече 53 години руски град Ростов на Дон успешно се подготвя за домакинството си на Световното първенство по футбол през 2018 г. Това информират от пресцентъра на общината. С бързи темпове се строят нови хотели, ремонтират се пътни артерии и фасади на сгради, закупуват се и нови транспортни средства.

Един от най-важните и мащабни обекти е стадионът "Ростов-Арена”, изграждащ се на левия бряг на река Дон. Той ще бъде пететажен, с три нива открити трибуни и общо 45 000 места. Изпълнението на дейностите на този етап е 60 % . По информация на министъра на строителството, архитектурата и териториалното развитие на Ростовска област Николай Безуглов на 90 % са изградени тухлените прегради, 87 % е монтажът на железобетонните стълбищни конструкции, а на 80 % - строителството на външните стени и прегради.

Инженерните комуникации, инфраструктурата, осветлението, озвучаването и обезопасяването са проектирани съгласно най-съвременните световни тенденции, осигурена е и достъпна среда за хора с увреждания.

За безпроблемно непрекъснато осигуряване на бетонна смес и производството на железобетонни елементи на самата строителна площадка е съоръжен бетонов завод. В изграждането на мащабния спортен обект се използват предимно руски материали, делът на вносните възлиза едва на 15 %. В строителството участват около 1500 работници, пусковият срок е 25 декември 2017 г.

Най-големият стадион в партньорския ни град - „Ростов-Арена”, ще бъде отправна точка в застрояването на левия бряг на р. Дон, като перспективата е да стане композиционно ядро на бъдещите планирани обекти.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"