Минал проби в Спартак: С това управление и този начин на работа - отборът е за село

"Още от първия ден усетих, че в клуба не се работи много професионално", казва Димитър Димитров

Футболистът Димитър Димитров, минал проби в Спартак, изрази разочарованието си от случващото се в клуба, използвайки трибуната на форума на фенсайта spartak-pleven.bg. 20-годишният плевенчанин споделя пред запалянковците как е протекъл престоя му в клуба през миналия месец. Публикуваме без редакция целия му разказ:

"Здравейте, първо да ви се представя – Димитър Николаев Димитров, от Плевен, на 20 години. Играл съм за клуба под ръководството на Бойко Цветков през сезон 2013/2014г. и успоредно с това за юноши старша възраст под ръководството на Момчил Челестинов. От 2 години насам играя за отбора на ОФК "Павликени", където играя редовно, и реших това лято да потърся развитие. Свързах се с треньора на Спартак Диян Дончев, да го попитам, дали е възможно да започна пробен период в тима, при което той ми каза да заповядам на първата тренировка на 20-ти юни", разказва Димитров.

"Още от първия ден усетих, че в Спартак не се работи много професионално, като най-лошо впечатление ми направи факта, че клуба разполагаше в наличност с група между 22-25 състезатели, която включваше и футболистите, които са на проби, а именно над 10 човека. И се оказа, че за тази група от хора съблекалнята е прекалено малка - аз и още четири момчета бяхме изпратени в съблекалнята за гости, не знам на какъв принцип бяхме избрани, но се събличахме там точно до последния ден, в който бях в клуба (29 юни). За тези 9-10 дни г-н Дончев влезе точно 2 пъти в нашата съблекалня. От тези факти ще ви оставя да си вадите сами изводите - как се гради колектив и как се сприятеляват футболисти по този начин?!", споделя футболистът.

"На 24 юни (петък) бе и първата контрола на клуба срещу ЦСКА. За мача пътувахме всички (около 25 човека), като 15 човека бяха с екипировка на Спартак, а другите 10 изглеждахме така, все едно 10 минути преди да тръгне автобуса са ни събрали от мола. Тук въпросът е какъв беше проблемът да се даде по една блуза на клуба и след мача да бъде върната, само и само да не сме като селяни и поне да приличаме на професионален отбор?! Пристигайки в Тетевен, когато влязохме в съблекалнята, за пръв път откакто играя футбол досега се оказа, че няма да има разбор преди мача, като Гаров заяви: "Тези, които започват, си знаят!" Преди мач с ЦСКА, макар и контрола… да не правиш разбор, при положение, че имаш 10 нови футболиста?", недоумява Димитров и продължава: "Между двете полувремена бяхме изпратени всички резерви да загряваме и ми беше много интересно, ако се наложи да влизам, на какъв пост щеше да е и силно се съмнявах, че и г-н Дончев знаеше това нещо… В крайна сметка направи само 4 смени, сред които не фигурирах, но това не беше проблем за мен, защото знаех, че той гонеше резултат и беше нормално да заложи на футболисти, които познаваше. Друг интересен случай, който ми направи впечатление на същия този мач, е идването на Емил Виячки, който без нито една тренировка изигра пълни 90 минути. И след това повече не го видях. Е, ще ме извините, ама това и в Малчика трудно може да го видиш, а в професионален отбор... е жалко".

"На 27 юни (понеделник) подновихме тренировки. И така до 29-ти, когато след една двустранна игра г-н Дончев + Гаров се прибраха в съблекалнята и изготвиха списък с тези, които ще пътуват за лагера в Тетевен, след което Гаров излезе и го продиктува. Не фигурирах там и това не ме подразни толкова, колкото фактът, че след това се разминах с г-н Дончев в тунела на стадиона, а той дори едно "Чао и успех" не ми каза, а какво да говорим за причина за освобождаването ми и т.н.", разкрива още Митко Димитров.

"И така... искам да ви кажа, че от цялата тази история си направих една равносметка - от първия ми престой в клуба и този сега. Разликата беше, че сега клубът се водеше професионален, а тогава беше във "В" Група, но се работеше много по-професионално и резултатите не закъсняха… Извинявам се, ако с мнението си съм засегнал някой, но то си е лично мое и смятам, че имам право да го споделя. Съжалявам за самия град, ако отборът бъде върнат отново на село, но с това управление и този начин на работа, той си е за там към този момент. Благодаря за вниманието!", завършва Димитров.