Трети плевенчанин спечели телефон от лотарията "Касов бон" на НАП

Късметлията е на четиридесет години и работи в структурите на държавната администрация

Калин Георгиев от Плевен е третия по ред късметлия от Плевен, който получава смарт телефон с четириядрен процесор, 2 СИМ-карти и 5,3 инча HD дисплей в Лотарията "Касов бон", организирана от НАП и МФ. С пожелание за здраве и късмет г-жа В. Костадинова, главен експерт „Анализи и планиране“ и експерт "Връзки с обществеността“ при офис на НАП Плевен връчи наградата на печелившия, който е на четиридесет години и работи в структурите на държавната администрация.

Лотарията "Касов бон“ стартира на 16 ноември 2015 година. Статистиката сочи, че плевенчани са сред най-активните участниците в играта и се нареждат на четвърто място в страната по среден брой регистрирани фискални бонове от един потребител на сайта. До момента живеещите в област Плевен са въвели повече от 1 286 хиляди касови бележки на обща стойност 13.403 млн.лв. От началото на Лотарията досега страницата й www.kasovbon.bg е посетена над 4 милиона пъти, като регистрираните касови бележки са над 34 милиона на обща стойност над 445млн. лв.

Да участва в Лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16 ноември миналата година. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина - чрез сайта на лотарията www.kasovon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700. Най-ниската сума на касова бележка, която е регистрирана до момента в страната е 0,35 стотинки, а най-високите суми са между 9 и 10 хил.лв., въведени от Бургас, Благоевград, Русе, Пловдив и Ямбол.

Всеки, който иска да участва в Лотария с касови бележки, може да се запознае с отговорите на най-често задаваните въпроси за кампанията, достъпни на интернет страницата www.kasovbon.bg.

От НАП призовават своите клиенти да вземат късмета си от касата, да регистрират фискалния бон в сайта и напомнят, че е много важно регистрираните касови бележки да се пазят, защото наградите се получават срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.