Плевенчанин с голяма заслуга за възраждането на ЦСКА

Новият ЦСКА ще се бори за 32-ра титла, колкото и да не им се иска на някои хора това, категоричен е Руди Василев

Адвокат Радостин Василев е сред хората, които работят активно за възраждането на ЦСКА през последните месеци. Юристът, който е родом от Плевен, движи спортно-правните дела на клуба на Гриша Ганчев и нито за миг не спря да бъде оптимист около развръзката на ситуацията.

Вчера стана ясно, че Министерството на младежта и спорта, даде на дружеството на Гриша Ганчев да използва стадион "Българска армия" и базата в Панчерево. Ръководството на "армейците" благодари днес на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев за "точните и навременни действия" за решаването на проблемите, свързани с клуба. Клубът определя решението на ММС като "изцяло в полза на българския спорт".

Бащата на Руди Василев също е юрист, майка му е лекар. Завършва средно образование в града на Панорамата. Завършил е право в Софийския университет "Климент Охридски" през 2009 г. с отличен успех специалност правораздаване, както и втора магистратура по Международни бизнес отношения. Създава "Василев енд Ко. Консултинг" - консултантска и посредническа агенция, тясно специализирана по въпроси, свързани с професионални спортисти, спортни клубове, спортни федерации и цялостната регулация на спорта в национален и международен аспект. Агенцията е регистрирана като посредник в "Български Футболен Съюз“ и осъществява дейност по менажиране и консултиране на професионални футболисти.

"Новият ЦСКА ще се бори за 32-ра титла, колкото и да не им се иска на някои хора това. Считам, че Гриша Ганчев е единственият, който може да се справи с предизвикателството на времето и има амбиция за голям възход на ЦСКА, която е способен да реализира. Нека не забравяме, че освен това той е и голям цесекар.", казва Василев в интервю за "Тема спорт". "Клубът влиза в една нова ера на тотална доминация. Моята визия е европейски стадион, европейски клуб и Шампионска лига, като всичко това е подплатено с безупречен професионализъм и дисциплина на всички нива в клуба.", допълва плевенчанинът, който също е запален фен на ЦСКА и бе адвокат на клуба и по времето на "Титан".