Чочев помага на новаците в Палермо, взе македонец под крилото си

"Научих италиански и искам да съм от полза на тези, които тепърва трябва да свикват с обстановката", споделя плевенчанинът

Плевенчанинът Ивайло Чочев вече си изгражда авторитет като един от опитните играчи в своя клуб Палермо. Той започва третия си сезон в тима от Сицилия и затова вече се грижи за новопривлечените играчи и им помага да се аклиматизират по-бързо, информира "Гонг".

Последният, който минава под крилото му, е македонецът Илия Несторовски, който дойде това лято. Въпреки че е по-голям на години от Чочев, ще трябва да го слуша и да изпълнява, за да се влее по-бързо в колектива.

"Нашият отбор винаги е бил много сплотен. В началото на подготовката настроението е приповдигнато и въпреки че някои момчета си тръгнаха, дойдоха други и групата ни пак е компактна. Аз сега помагам на новите момчета. Това се налага донякъде, защото вече карам третата си година тук, научих италиански и искам да съм от полза на тези, които тепърва трябва да свикват с обстановката. Сега сме в една стая с Несторовски и се опитвам да му помогна по всеки един възможен начин", разкри Чочев пред италианските медии.