За незаконно строителство в Буковлък сигнализира плевенчанка

Проблемът беше поставен в приемния ден на Председателя на Общински съвет

За незаконно строителство на 35 къщи на частен терен в село Буковлък сигнализира плевенчанка. Проблемът беше поставен в приемния ден на Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев с молба по случая да бъде намерено някакво решение.

"Обикалям инстанциите от години. Става дума за терен от общо 20 дка, който се намира в строителните граници на селото. Собственици на терена, който е в регулация от 1988 г., сме аз и сестра ми. За 9,880 дка от имота ни беше заплатено преди години, а за останалите ни беше отказано, защото имотът бил предвиден от Общината за изграждане на магазин за обществено хранене и клуб на МВР“, заяви жената.

По думите й именно върху въпросната втора част от терена от 10,120 дка в последствие изникнали незаконните 35 ромски къщи, прокарана била дори вода и изградена улица.

"Нямаме заведено дело по случая, тъй като и до днес няма конкретен отговор от Община Плевен защо за имота ни не може да бъде заплатено. Данъчната оценка на терена е 38 000 лв. Сега със сестра ми плащаме по 300 лева данък всяка година за земя, която на практика не ползваме и на която се ширят други“, коментира жената. И допълни, че е съгласна на всякакви варианти, но тази сага да приключи, защото не желае да живее в страх и притеснения.