Скъсват от похвали плевенчанин в Шотландия за дебют с гол и асистенция (Видео)

Хартс прати Ники Тодоров във втородивизионния Каудънбийт

Хартс прати плевенчанина Николай Тодоров във второто ниво на шотландския футбол. Талантът от града на Панорамата имаше надежди, че ще стане бързо част от първия състав на "сърцата", но ръководството прецени да го преотстъпи до края на годината в Каудънбийт, за да се обиграва още. В същото време пък отборът привлече бившия централен нападател на Литекс Бьорн Йонсен, което явно допълнително е натежало за решението.

Дебютен гол от Николай Тодоров спомогна за първата победа на Лиъм Фокс като мениджър на Каудънбийт. Българинът се отчете и с асистенция при победата на своя тим срещу Арброут в мач от група "С" на турнира за купата на Лигата в Шотландия, което му донесе наградата "Betfred Man Of The Match", както и много похвали от фенове и медии. 20-годишният нападател беше точен в 42-ата минута за крайното 2:0. Преди това той асистира на Крейг Джонстън, който откри резултата след четвърт час игра.

Във временното класиране Каудънбийт се намира на четвърто място с актив от три точки и малки шансове за продължаване напред. Лидерът Дънди Юнайтед има седем точки. За следващата фаза се класира само първият състав в групата.

Сезонът във Втора лига на Шотландия започва на 6 август, a според местните спортни издания Каудънбийт има всички шансове да се намеси сериозно в битката за лидерската позиция.