Състезание по "Стрийт фитнес" организират в Плевен

Събитието ще се състои под егидата на народния представител Владислав Николов и Йордан Грижов

По идея на Сдружение "Рицари без броня" и "Национално сдружение на сираците в България" се организира турнир по стрийт фитнес в Плевен. Събитието ще се състои под егидата на народния представител Владислав Николов и Йордан Грижов - заместник-председател на комисията по младежки дейности, спорт и туризъм в Общинския съвет - Плевен.

Турнирът ще се състои на фитнес площадката в Девети квартал на 9 август от 10.30 ч. в три категории - до 18 години, над 18 години и категория жени.

Състезанието ще се проведе по следния начин:

I кръг - "Freestyle съчетание" ~ Всеки участник ще разполага с 2 мин. на територията на цялата площадка. Оценявайки неговото представяне, съдиите ще отсеят 6-те участника с най-висок бал до момента, като именно тези шестима ще продължат в II-ри кръг.

II кръг - "Полуфинал" ~ Шестимата участници с най-висока обща оценка до момента ще разполагат с още 2 минути, в които да докажат себе си, така че да могат да се класират на "ФИНАЛ". Двамата участници с най-висок бал ще продължат в III-ти кръг "ФИНАЛ" , където ще се проведе BATTLE.

III кръг - "ФИНАЛ" - BATTLE ~ Победителите от Полуфинала ще се изправят един срещу друг в директен сблъсък (BATTLE) за 1-во и 2-ро място. Ще разполагат с 3 влизания на площадката, като те определят какво съчетание от елементи да демонстрират, така че да не надвишават 40 сек.

Състезателите ще бъдат оценявани от съдийски състав с председател Георги Йорданов от София, който е двукратен балкански шампион, бронзов медалист на европейското първенство по културизъм. В комисията ще бъдaт още Йордан Станчев - първенец на национален шампионат по "Стрийт фитнес" и финалист в световен турнир в град Лион, както и Йордан Грижов.