Гласуваха резерв от 779 000 лева в инвестиционната програма

Нов обект в списъка е и ремонта на пътя Плевен – Търнене

Неустойката в размер на 765 335 лв. по договора за изпълнение на новата контактна мрежа на Плевен, за която Община Плевен постигна споразумение с фирмата - изпълнител на обществената поръчка, ще бъде освободена за резерва на инвестиционната общинска програма. Така с решение на Общинския съвет, резервът в това перо за тази година става общо 779 000 лв., съобщи председателят на местния парламент Мартин Митев. Промяната е част от решение за актуализация на общинския бюджет за 2016 г., прието на редовното заседание на 28 юли. Toва информират от пресцентъра на местния парламент.

"Общинският съвет прие изменения в инвестиционната програма на Община Плевен, финансирана с бюджетни средства. Промените касаят отпадане на някои обекти и допълването на списъка с нови“, обясни Мартин Митев. Направените допълнения са няколко. Спешно трябва да бъде изградена подпорна стена на река Чернелка в село Горталово, като предвидените средства за това са в размер на 12 000 лв. Още 6000 лв. са заложени за ремонт и на една от основните улици в населеното място – ул. „Г. Димитров“.

Нов обект в списъка е и ремонта на пътя Плевен – Търнене. Заложената сума в тази част е в размер на 25 000 лв.

По предложение на председателя на Общинския съвет списъкът е допълнен с още един обект – ремонт на покрива на читалище „Пробуждане 1897“ – село Пелишат. За читалището беше представена количествено-стойностна сметка и гласувана сума в размер на 6 000 лв.