Участници от над 10 града идват за турнира по стрийт фитнес в Плевен

Състезанието ще се състои на фитнес площадката в Девети квартал на 9 август от 10.30 ч.

Участници от София, Перник, Монтана, Раковски, Пловдив, Девин, Ямбол, Стара Загора, Свищов, Велико Търново, Белене и Плевен ще участват в първия национален турнир по стрийт фитнес в града на Панорамата. Събитието ще се състои под егидата на народния представител Владислав Николов и Йордан Грижов - заместник-председател на комисията по младежки дейности, спорт и туризъм в Общинския съвет - Плевен, а идеята за събитието е на сдружение "Рицари без броня" и Националното сдружение на сираците в България в лицето на Слави Михайлов.

Турнирът ще се състои на фитнес площадката в Девети квартал на 9 август от 10.30 ч. в три категории - до 18 години, над 18 години и категория жени.

"Нашата идея е да направим площадка, която да провокира любителите на спорта. Отне ни около година да се запознаем с процедурата по изграждането й. Едната е готова, това се случи преди 4 години, когато нямахме сдружение", припомни на пресконференция в пресклуба на БТА Валентин Грижов, председател на "Рицари без броня". Toй напомни, че от година се работи усилено по новата идея за реализация на фитнес площадка в парк "10 декември", която да бъде и своеобразна Алея на спортната слава на плевенските спортисти. Тема, по която сме писали неведнъж.

7-8 хиляди лева ще струва самото спортно съоръжение, а за архитектурните детайли ще са нужни допълнителни средства. Надеждите са Община Плевен също да подкрепи идеята. Йордан Грижов отбеляза, че ще подготвят писмено предложение, което да бъде внесено за обсъждане на заседание на ОбС-Плевен през септември, за отпускане на средства от бюджета за реализацията на проекта.

Депутатът Владислав Николов коментира, че целта е да се провокира вниманието на институциите и плевенчани, за да се направи нещо хубаво за града. "Спортните площадки са малко. Искаме да изкараме децата да тренират, а не само да висят пред компютрите. Периодът е летен, не говорим за политики, а за здравето на нашите деца", каза Николов.

За участниците в състезанието по стрийт фитнес са осигурени и награди - медали, грамоти, парични, фитнес добавки и др.

Всеки може да помогне на сметката на сдружението:

IBAN: BG28IORT73801036939700
BIC: IORTBGSF ИНВЕСТБАНК
ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 0896 66 32 27