Десетки младежи и девойки от цялата страна ще участват в първия турнир по стрийт фитнес в Плевен

Състезанието ще се проведе на изградената преди 4 години площадка в Девети квартал

Напомняме, че на 9 август, вторник, Плевен ще бъде домакин на турнир по стрийт фитнес. Той се организира за първи път в града на Панорамата от Националното сдружение на сираците в България и сдружение "Рицари без броня" и е под егидата на народния представител Владислав Николов и Йордан Грижов - общински съветник в общински съвет Плевен и заместник председател на постоянната комисия "Младежки дейностти, спорт и туризъм".

Участие в спортното състезание са заявили 80 младежи и девойки от София, Перник, Монтана, Раковски, Пловдив, Девин, Ямбол, Стара Загора, Свищов, Велико Търново и Белене. Плевен ще бъде представен от двама любители на стрийт фитнеса. Сред участниците ще има много и младежи с неравностойно положение, като това е една от идеите на събитието – да бъде даден шанс на тези млади хора за равностойна изява.

Турнирът ще се проведе в три категории – до 17 години, над 17 години и категория за жени. За участниците са осигурени и награди - медали, грамоти, парични, фитнес добавки и др. Състезанието ще се проведе на изградената преди 4 години площадка за стрийт фитнес в Девети квартал в Плевен. Началото е в 10.30 часа.

Идеята на организаторите е с този турнир да се привлече вниманието на обществеността и преди всичко на институциите за необходимостта от изграждане на повече подобни съоръжения в града.