Възрастна плевенчанка олекна с 8 бона, ало измамниците намесиха и Цацаров

Полицията разследва телефонната измама

Полицията разследва телефонна измама, извършена в Плевен. На 9 август в 15:30 часа във Второ РУ - Плевен е дошла 83-годишна плевенчанка, която е заявила, че на същата дата около 12:05 часа на домашния си телефон е получила обаждане, от инспектор от криминална полиция. Съобщил, че измамници се опитват да изтеглят парите от банковата й сметка, понеже работят със служител от банката и полицията ги следи, но тя трябва да изтегли парите и да ги даде на полицаите, за да примамят и заловят измамниците. Жената изтеглила сумата от 8 000 лева от банковата си сметка.

При излизане от банката установила, че батерията на мобилния й телефон е изтощена. Прибрала се в дома си. Включила телефона да се зарежда, при което веднага получила обаждане от същия мъж, който се представял за полицай. Казал, че ще изпрати човек от полицията, облечен с червена тениска, на когото да предаде парите през балкона на апартамента си, за да не се усъмнят измамниците. Възрастната изхвърлила в бял найлонов плик парите през терасата на човек на видима възраст около 25 години, висок около 180 см., снажен, с едро телосложение, с кестенява къса коса, който се оттеглил пеша.

Телефонният измамник й благодарил за съдействието, като й казал, че в момента разговарял с главен прокурор Цацаров, за да издейства максимална присъда за измамниците. Обещал до половин час той лично ще дойде да й върне парите, които описвали в момента. За престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК продължава работа служител при Второ РУ - Плевен.