Близо тон и половина гориво без документи откриха при акция в Обнова

Намереното общо количество течност от 1400 литра е обезпечено и задържано от митническите органи

На 10 август за времето от 10 часа до 14 часа в община Левски е проведена специализирана операция по линия съхранение и разпространение на акцизни стоки с неустановен произход.

Около 11 часа в село Обнова е извършена полицейска проверка, съвместно със служители на "Агенция - Митници" ТМУ – Свищов, в частен дом, собственост и обитаван от 50-годишен. В стопанска пристройка в двора на дома са установени пластмасов контейнер с вместимост 1000 литра, в който се съхраняваше 1000 литра течност с цвят и мирис на дизелово гориво и 2 /два/ метални варели с обща вместимост 400 литра, в които се съхраняваха 400 литра жълто-кафеникава течност с цвят и мирис на дизелово гориво. Мъжът не е представил документи за произхода й.

Изготвен е констативен протокол от служителите на ТМУ - Свищов и са взети проби за изготвяне на лабораторен анализ, след което предстои образуване на административно-наказателно производство по смисъла на чл. 126 от ЗАДС. Намереното общо количество течност от 1400 литра е обезпечено и задържано от митническите органи.