"Домашен музей" със старинни оръжия удариха служители на БОП

Крими

12-08-2016, 12:12

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старинни оръжия, бижута и рисувана коприна показват на фестивал в Китен

Бойният арсенал е открит в жилището на 52-годишен в Червен бряг

Голямо количество старинни оръжия е иззето при спецакция на служители на сектор "БОП" Плевен - Ловеч, сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД - МВР гр.Плевен, РУ МВР Червен бряг и отдел „Разследване“ при ОД – МВР – Плевен.

Истинският боен арсенал е открит в жилището на 52-годишен в Червен бряг. След разследване вчера около 19:30 часа полицейските служители са пристъпили към претърсване и са попаднали на богатата колекция. В стаите на „домашния музей“ са открити десет пушки – някой без фабрични номера, други с дървени приклади с различни надписи. Една от пушките била над спусъка с надпис "1862 тоwer", както и щампа на корона, друга над спусъка с надпис "manufacture darmes mle 1874 st etienne", трета - с гравирана фигура на орел, с изписан герб, състоящ се от два лъва и щит между тях, с надпис пред лъвовете "ofranda nationall h. 7218“, а от другата страна на същия елемен с надпис "stey 1880".

52-годишният не е представил разрешения за притежаването им. За престъпление по чл. 278 „а“, ал.1, предложение 2 от НК е образувано досъдебно производство. Полицейските действия са под контрола и наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен.