Георги Гетов: Тихомир Иванов е спортист от ново поколение, очаквайте големи резултати

Стефка Костадинова прегърнала Тишо и му казала, че много прилича на нейния добър приятел Георги Дъков

Георги Гетов и Тихомир Иванов гостуваха в "Олимпиадата днес с Тереза Маринова" по БНТ. Двамата споделиха впечатленията си от успешното представяне в Рио.

"Минаха нещата, които очаквахме да се случат. С добър край. Регламентът не ни позволи да направим един личен резултат, но ни предстоят още стартове. Всичко над 229 см. е желаният резултат, който бихме искали да постигнем. Ще удължим малко сезона на неговия състезателен период и се надявам на една успешна година, но и да си позволим една приятна почивка", коментира Георги Гетов.

"Срещнах голяма част от конкуренцията извън Европа, но разбрах, че не са нищо повече от мен. Те са нормални атлети, които се борят за същото, за което и аз. Но обмяната на опит, която натрупах в Рио, ще ми е от полза занапред", каза от своя страна Тихомир Иванов, който завърши на десето място на финала в скока на височина.

"Наблюдавал съм Георги Дъков в тренировъчен процес как скача. Визуално приликата е несравнима, но като бъдещи резултати, като настоящи постижения, като минало... Общото е, че всичко това излиза от плевенската школа. Така че има я тази прилика. Когато Стефка Костадинова дойде да поздрави нашия тим в олимпийското село, тя гушна Тихомир и му каза в ухото с носталгия: "Приличаш на много мой близък приятел". Но Тихомир си носи своята индивидуалност. Той е ново поколение спортист, със свой характер, със свойта визия, със своя почерк на скачане. Може да очакваме големи резултати в близко бъдеще", сподели Георги Гетов.

"При нас всичко е градивно. Тепърва предстои работа по основни градивни елементи по самия стил, по нова подготовка. Надявам се и на база, която да ни успокои. Да се изградим като още по-големи. Бъдещето е пред нас. Тихомир е доста добре стъпил на двата си крака, главата му е на раменете. Израснал е пред очите ми. Това, което си поставим за цел, се случва рано или късно", каза още наставникът на Тихомир Иванов.