Браво, Неви! България се гордее с теб!

Невяна Владинова завърши седма в една страхотна надпревара на олимпийските игри в Рио

Сълзи, емоции и много оспорвана битка предложи финалът по художествена гимнастика в индивидуалното състезание в Рио. Плевенчанката Невяна Владинова бе част от десетте най-добри състезателки, които си заслужиха участие в надпреварата за разпределение за медалите. Нашето момиче излъчваше спокойствие, увереност, изящност, красота и завърши на престижното седмо място!

Неви игра със стартов номер 10. Започна с изпълнение на обръч, за което получи 17.883. Това я нареди на седмо място във временното класиране след първото завъртане на рулетката. Владинова се справи с всички компоненти на трудност под звуците на красива композиция по "Списъка на Шиндлер".

След това Неви направи много добро изиграване и на топка, но допусна една лека грешчица. Въпреки това запази седмото място след получената оценка от 17.750.

Плевенчанката изригна с изпълненето си на бухалки и получи 18.000, което я изкачи с две позиции в класирането - на пето място! Важно е да се отбележи, че дори публиката бе във възторг от видяното и залата избухна в овации!

На Неви се падна шансът да закрие състезанието. Направи го в края на четвъртата ротация със своята вихрена "Булериа" на лента, за която обаче получи 17.050 и това я върна на седмата позиция в общото подреждане. Умората за съжаление може би си каза думата и допусна леки неточности.

Невяна Владинова има защо обаче да е горда от представянето си в Рио. Постигна основната си цел - да влезе във финала и да се нареди сред 10-те най-добри в своя дебют на форум под петте преплетени кръга. Успя да направи горди и всички българи, които й стискаха палци пред екраните. Донесе много усмивки и положителни емоции. 22-годишната плевенчанка затвърди израстването си на подиума и може още по-смело да гледа напред. Напред към Токио 2020. И тогава сме сигурни, че ще сбъдне още една мечта - да грабне медал от Игрите!

Гордеем се с теб, Неви! Ти беше нашето прекрасно удоволствие на тази Олимпиада! И сме убедени, че най-доброто тепърва предстои!

Кадри: БНТ