Спортни таланти от Плевен, София и Русе се готвят заедно край морето

Популярната програма на БФЛА и Мтел - "Атлетика за младежи" организира тренировъчен морски лагер

Популярната програма на Българската федерация по лека атлетика и Мтел - "Атлетика за младежи продължава" организира тренировъчен морски лагер за млади таланти до началото на септември. Състезатели на възраст от 8 до 20 години от атлетически клубове от София, Русе и Плевен ще се готвят заедно в курортен комплекс "Златни пясъци".

Сред участниците в лагера са победителят от веригата "Мтел атлетика за младежи" за миналия сезон Александър Димитров (Дунав Русе), водачът в класирането за веригата за 2016 година Виктор Вангелов (Спартак Плевен), бронзовата медалистка на 100 метра с препятствия от балканския шампионат за девойки старша от 2015 година Стефани Тотева (КЛАСА) и националната шампионка на овчарски скок Полин Митова (Приорити спорт), съобщава atletikabg.com.

На 26 август участниците в лагера направиха съвместна тренировка с тестове и щафети на спортния комплекс на хотел "Екселсиор" и получиха фанелки, шапки и грамоти от Мтел. Програмата "Мтел атлетика за младежи" продължава до края на годината, а последните състезания от веригата са в Сливен на 18 септември, Правец на 22 септември и Русе на 30 септември.