Цирк! Заключиха общински съветници в двора на "Паркстрой"

Недопустими сцени и грозен инцидент с участието на трима старейшини и управител на общинска фирма

Скандал се е разиграл на 26 август в общинската фирма "Паркстрой". Общинските съветници Светослав Доков, Христослав Михайлов и Христомир Христов разказаха своята версия за случилото се в пресклуба на БТА.

На 25 август управителят Красимир Петров поднесъл документ, според който се изисква разрешение за отремонтирането на покривите на дърводелскаработилница на "Паркстрой" в местността "Кайлъка". Това предложение се вкарва втори път, първия път било отхвърлено. Сега отново било отхвърлено.

"Това породи в нас съмнение, че нещо се случва в този стопански двор. Отидохме там с колегите", започна разказа си Михайлов. "Не сме ходили друг път, отидохме в разсадника, където кипеше труд. Обясниха ни къде е другото място. Отидохме - вратата отворена, посрещна ни един човек, и видяхме, че същият покрив е отремонтирн. В следващия момент бяхме най-безцеремнно заключени. Някой се обади и ни заключиха и от другата врата. Наложи се да звъним на 112, на дежурния по община, след което пак някой се обади да бъдем отключени. Неизвестен. Повече от час стояхме заключени. В това време пристигна кметът Спартански. Заведохме го и той сам се убеди, че покривът е ремонтиран. А в заявлението се посочва, че не е ремонтиран от 30 години и е крайно наложително да се ремонтира", допълни Михайлов.

"След това пристигна управителят Красимир Петров и се получиха много грозни сцени. Той започна да ни обижда, да ни заплашва, абсолютно арогантно поведение. Това стана в присъствието на кмета", разказаха съветниците, уточнявайки, че скандалът продължил около половин час.

Първото искане за отремонтирване на покривната констуркция било на стойност 15 хиляди лева, а второто - 16 хиляди. Не е имало дори едно елементарно обследване, уточниха съветниците. "Това ни накара да си мислим, че този ремонт е направен и се опитва да се узакони", отбеляза Доков.

Михайлов допълни, че не са влизали по нерегламентиран начин, но виждайки покрива, нямало как да не документират цялата ситуация. "Не сме отишли с цел да провокираме и компроментираме. Нашата единствена цел, като членове на Стопанската комисия, е да видим за какво става въпрос в тази фирма и този стопански двор. Смятаме, че след последвалата конфронтация ше отправим сигнал до прокуратурата. Не сме отправяли никакви провокации, нито нецензурни думи. Ситуацията показа, че въпросният ръководител не заслужава доверието на г-н Спартански. Надяваме се след това, което той видя, да вземе мерки и действия, за да може тази фирма да работи за Плевен и плевенската общност", каза Михайлов.