От ГЕРБ - Плевен с позиция относно инцидента с общински съветници в "Паркстрой"

Настояват за незабавното освобождаване на Красимир Петров

Позиция на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Плевен относно инцидента с общински съветници в общинска фирма "Паркстрой":

"Членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Плевен категорично осъждат поведението на управителя на общинска фирма "Паркстрой" Красимир Петров по време на инцидента, разиграл се на 26 август 2016 г. в общинска фирма "Паркстрой" ЕООД, с общинските съветници Христослав Михайлов от ГЕРБ, Христомир Христов и Светослав Доков от група "Патриоти за Плевен”.

Считаме за недопустимо подобно поведение за управител на общинска фирма, което е демонстрация на неуважение към институцията Общински съвет", посочват от плевенската стуктура на ГЕРБ.

"Ние от ГЕРБ – Плевен нееднократно и категорично сме заявявали необходимостта от освобождаването на Красимир Петров като управител на общинска фирма "Паркстрой". Недоумяваме, защо кметът на Община Плевен г-н Георг Спартански, така ревностно, със зъби и нокти защитава кандидатурата на Красимир Петров за нов мандат като управител на Общинска фирма"„Паркстрой", след като Петров си позволява да лъже както общинските съветници, така и самия кмет. Къде е моралът в политиката, г-н Спартански?", се посочва в позицията.

"Настояваме незабавно г-н Спартански да оттегли жалбата си от Административен съд Плевен срещу решението на Общински съвет – Плевен за назначаването на Сашо Стоев за управител на фирма „Паркстрой” и освобождаване на лицето Красимир Петров", пишат още в позицията си от ГЕРБ-Плевен.