Пожар избухна в двора на пункт за изкупуване на пластмасови отпадъци в Плевен

В област Плевен остава в сила предупреждението за висока спетен на пожароопасност

На 2 септември около 01.15 часа е забелязан пожар в двора на пункт за изкупуване на пластмасови отпадъци в град Плевен на улица "Заводска“ в индустриална зона. Местопроизшествието е посетено от полицаи и служители от РД "ПБЗН" - Плевен. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Плевен. Извършен е оглед.

Унищожени са пластмасови отпадъци, разположени на площадка около 150 кв.м в двора на фирмата. Материалните щети са в процес на установяване. Уведомен е прокурор.

В област Плевен остава в сила предупреждението за висока спетен на пожароопасност. През изминалото денонощие на територията на област Плевен са възникнали пожари в сухи треви в землищата на градовете Гулянци, Плевен, Никопол, Долна Митрополия и Червен бряг, селата Петърница, Бъркач. Причини за всички произшествия е безотговорното палене на огън. Огнеборци от РДПБЗН – Плевен с бързата си реакция са спасили десетки декари гори и обработваема земя. Пострадали хора няма. Служители от РДПБЗН – Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.