Очакват хиляди за концерта на легендарния Дуги Уайт в Левски

"Кикимора", Цонко Цонев и Веселин Плачков сред останалите акценти на младежкия рок фестивал в градчето

Поне 4-5 хиляди души очакват за концерта на Дуги Уайт в Левски. На 9 септември бившият вокалист на "Рейнбоу" и настоящ на "Майкъл Шенкър Груп", ще забие заедно с българската група "Кикимора" в градчето, като събитието ще съпътства младежкия рок фестивал. Концертът ще е от 20.00 часа на градския стадион. Репертоарът ще е предимно от парчета на Дио и "Рейнбоу".

Младежкият фест също ще се състои на стадиона от 18.00 ч. и в него ще се включат групи от Шумен, Белене, Левски и Троян. Сред акцентите на феста ще е и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, който ще представи своята книга "Кметълски истории" и ще купонясва с всички рокаджии. Водещ пък ще е актьорът Веселин Плачков. Патрон на събитието ще е Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

"По предварителни данни времето ще е хубаво и смятам, че ще се получи хубав рокаджийски ден в Левски. Мястото позволява да се съберат хиляди хора, това е стадион. И 10 хиляди да дойдат, ще могат да влязат. Но аз съм реалист, предполагам, че поне 4-5000 души ще проявят интерес. Ще видим. На 10 септември ще можем да коментираме какво се е случило", коментира кметицата на Левски Любка Александрова на пресконференция в пресклуба на БТА. Тя се надява, че рокаджии от цяла Плевенска област ще акостират на 9-ти в градчето.

"Радвам се, че и тази година успяхме да направим това събитие. Харесвам тази музика и виждам как влияе на младите хора. Това е начинът да палим децата да развиват този си талант. Заслужава си да се погрижим за да създадем условия. Левски не е цигански град, нередно е да се окачествява като такъв. Левски е един малък, хубав български град", допълни Александрова.